- Halı Yıkama Bul
- 24 Aralık 2021
- 222
Halı Nasıl Yıkanır?
Halıların yıkanmasında kullanılacak birçok halı yıkama yöntemi bulunur. Kullanılan halı yıkama yöntemleri hakkında bilgi sahibi değilseniz, halılarınız için en iyi yıkama yöntemini seçmek sizin açınızdan zor olabilmektedir. Çünkü yıkama yöntemleri halıların cinsine göre değişim gösterir. Bu yazımızda halı nasıl yıkanır? Sorusuna cevap olarak sizlere halı yıkama konusunda birçok bilgi verip, birçok yöntemden bahsedeceğiz. Sizlerde yazınını sonunda bunu yapabileceğinizi göreceksiniz.
Detaylı ve Derinlemesine Halı Yıkama İşlemleri Nasıl Yapılır?
Detaylı ve derinlemesine halı yıkama hizmetleri, sadece profesyonel olarak halı yıkamacılar tarafından gerçekleştirilen ve oldukça külfetli olan halı yıkama işlemlerindendir. Adresinizden alınmış olan halılar, halı yıkama tesislerine götürülür ve birtakım işlemlerden geçilir. Toz alma dolaplarına koyulan halıların öncelikle tozdan arındırılma işlemleri tamamlanır. Sonrasında tam ve yarı otomatik halı yıkama makineleri kullanılarak halı yıkama işlemleri gerçekleştirilir. En son aşamada ise temizliği kontrol edilmiş olan halılar, paketlendikten sonra teslim edilecek hale getirilir. Halıların detaylı ve derinlemesine yıkanabilmesi için en az 6 ayda bir kez profesyonel halı yıkama şirketlerine verilmesi gerekir. Halılarınızın nasıl yıkandığı belli olmayan güvensiz tesisleri tercih etmemeniz halılarınızın ömrü ve kalitesi açısından oldukça büyük önem taşır.
Şampuan İle Halı Yıkama İşlemleri Nasıl Yapılır?
Şampuanlama yöntemi kullanılarak halı yıkama en çok tercih edilen ve en fazla bilinen uygun maliyetli halı yıkama yöntemlerinden biridir. Bu yöntem ile halıların nasıl yıkandığı düşünülürse; öncelikle halı yıkama şampuanı ya da solüsyon köpürtülüp, halıya sürülür. Sonrasında köpüğün bileşen maddeleri, halıda oluşan kir taneciklerini çeker.
Halı böylelikle kuruduğu vakit, üstündeki köpük tabakası sertleşir ve halı liflerinden ayrılmış olur. Daha sonra bu katı olan kalıntılar elektrik süpürgesi yardımıyla süpürülür. Aynı işlem halı yıkama süpürgesiyle de mümkündür. Bu işlemler detay gerektirmediği için şampuanlama yöntemi yüzeysel temizlik yöntemlerindendir. Yalnızca halı şampuanı ve vakumlu bir süpürge bu işlem için gereklidir.
Kuru Halı Temizleme ile Halı Temizleme Yöntemi Nasıl Yapılır?
Bu yöntem suyun kullanılmadığı bir yöntem olduğu için kuru halı temizleme yöntemi adını almıştır. Kuru temizleme yöntemi içerisinde halı deterjan, çözücü ve az miktarda su içeren emici tozlar kullanılarak yıkama işlemi gerçekleştirilir. Halı temizleme işlemleri esnasında sabun ve suyun işe yaramadığı bazı özel durumlar yaşanabilmektedir.
Özellikle ağır ve zorlu lekeler, koku ve biriken tozlar, halıdan leke çıkarma konusunda halı şampuanı veya tozu oldukça başarılı ürünlerdir. Uğraşması zor olan lekeler için yeterli zaman yok ise şampuanın kurumasının zaman alması, iyi kaliteli bir halı tozu denemek sizler için doğru bir tercih olabilir. Toz ürünlerin temizlenmesi diğer ürünlere göre daha basittir.
Şampuanla aynı temizliği sağlarlar. Emici tozlar, halının üzerine serpilir ve makineler yardımı ile yayılır. 15 Dakika süren bu toz işlemi elektrikli süpürge yardımı ile çekilir ve tozun emmiş olduğu kirler çekilir. Yüzeysel temizleme düşündüğünüzde, halının ıslanmasına gerek olmadığından bu yöntemi deneyebileceğiniz yöntemler arasında yer alır.
Köpükle Halı Yıkama İşlemi Nasıl Yapılır?
Köpükle halı yıkama, buharlı halı yıkama ile birlikte yapılabilir. Döner başlıklı fırçaların yardımı ile halıların üzerine şampuan yayılarak köpürtme işlemleri uygulanır. Sonrasında köpüklerin kuruması için yaklaşık 1 saat civarı bir bekleme süresi olur. Oluşan kirler vakum makinesiyle çekildikten hemen sonra şampuanın hepsi vakum makinesi ile çekilemediği için bu işlem sonrasında buharlı yıkama yapmak gerekir. Köpüklü yıkama ile halılar kolaylıkla yıkanabilir. Fakat derinlemesine halı yıkama işlemleri kadar etkili olmaz.