- Halı Yıkama Bul
- 21 Ocak 2021
- 101
Halı Nasıl Temizlenir?
Anadolu kültüründe büyük bir öneme sahip olan halılar geleneksel anlamda zengin bir şekilde kullandığımız materyallerdir. Evlerimizdeki kir ve tozları tutan halılarımızın düzenli olarak temizlenip, silinmesi gerekiyor. Üzerinde her gün gezindiğimiz halılarımızı en az 6 ay da bir kez temizlemek gerekir. Daha az kullanılan halıları ise yılda sadece bir defa temizletmek yeterlidir.
Sizlere bu yazımızda, halı nasıl temizlenir? Sorusunun yanıtından bahsedip, halı temizleme yöntemlerini sizlerle paylaşacağız. Sizlerde artık kolay bir şekilde ekonominizi zorlamadan evlerinizde kendi imkânlarınız ile halılarınızı temizleyebileceksiniz. Halının nasıl temizlendiğini bilmek isterseniz, yapmanız gereken en önemli şeylerden biri halınızı satın aldığınız marka ile iletişime geçip, garanti belgesinden bakarak halının yıkama talimatını öğrenin. Halı temizleme firmalarından hizmet almak isterseniz, bahsettiğimiz bilgileri paylaşabilirsiniz.
Halı dokuması yapılırken kullanılan ip türünün, seri üretim ya da el dokuması oluşumuna kadar birçok faktör, halı temizliği konusunda kullanılan yöntemlerin belirlenmesini sağlar. Halı temizliği için aşağıda yer alan pratik bilgileri sayesinde, evinizde hijyene en fazla önem verilmesi gereken materyal olan halınızın temiz ve uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Halınızın temiz tutulması ve uzun ömürlü olması için silme, yıkama ve yıkamacıya teslim etme, süpürme ve silkeleme gibi yöntemlerin her birini nasıl uygulamanız gerektiği bilmelisiniz.
Halı Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?
Halınızın temizlenme işlemlerini profesyonel destek alarak yıkamacılara verip hallettirebilirsiniz. Fakat kullanılan ağır kimyasallar, yıkama ve kurutma ortamlarının yeteri kadar temiz olmaması, halıların yeterli seviyede kurutulmadan teslim edilmesi gibi maddi olarak yük getirmesi gibi durumların söz konusu olacağını düşündüyseniz, farklı halı temizleme yöntemlerini kullanarak halılarınızın temizlik konusunda bir eksiğinin kalmayacağını görmüş olursunuz.
Evde halı yıkama işlemlerinin düzenli olarak yapılmaması hem de tam anlamıyla kuruması için gerekli olan şartların her an sağlanamaması, doğru yöntemler ile belirli aralıklar ile elde silmek yeterli hijyen sağlar. Halının üzerinden sadece deterjanlı bez ile silme işlemlerini uygulamak, tozların halı altında sıkışmasına sebep olur ve yaptığınız temizliğin hiçbir verimi olmaz. Bu sebepten ötürü halı silmenin püf noktaları bilinmesi gereken konulardan biridir. Bu çalışmalara tozları alarak başlayabilirsiniz.
Halıdan Toz Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?
Halınızın tozlardan arınması için elektrikli süpürge ile güzel bir şekilde süpürülmesi gerekir. Fakat halınızın sadece üst kısımdan süpürülmesiyle bütün tozlardan kurtulmanız olağan değildir.
Bu yüzden elektrikli süpürgenizi halıların derinliklerine veya ulaşabileceği herhangi bir aparatı var ise standart süpürme işlemlerinden sonra bu aparatı kullanıp süpürme işlemlerinizle daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Halınızın tozlardan arınması silme işlemlerine hazır olduğunu gösterir.
Halı Silmek İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
El dokuması, yün ve doğal boyama ile yapılan halılarınız için deterjan yerine el sabunu veya Arap sabunu kullanıp, halıdaki rengin solması, akması, halının yıpranması gibi birçok olumsuz durumun engellenmesini sağlamış olursunuz. Arap sabunuyla halı silme işlemleri eski zamanlardan beri özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde oldukça yaygındır. Geleneksel olan mahallelerde hala böyle manzaralar ile karşılaşmanız oldukça doğaldır. Bu yöntem milyon dolarlarca reklam ücretinin harcandığı sektörde kullanılan yöntemlerden daha popüler bir yöntemdir. Ayçiçek yağı ve sabundan oluştuğundan zararlı kimyasallar içermeyen bu ürün, günümüzde maliyetlerin azalması ve rekabetlerin çoğalmasıyla, katkılı olanları üretilmiştir. Yanlış olan eski yağlar ve ucuz esansların eklenerek yapıldığı Arap sabunu kimyasal içeren deterjanlar ile aynıdır. Bu sebepten ötürü orijinal olan Arap sabunu alıp, doğal ürünler ile bu temizliği yapmalısınız.